Proscend 180-t SFP VDSL modem

Door luxan op donderdag 21 december 2017 22:23 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 6.300

Enige tijd geleden heeft Proscend de Proscend 180-t aangekondigd. Als ik het goed begrijp gebruikt deze module de VDSL chip van Metanoia. Deze post op het Mikrotik forum lijkt dit vermoeden te bevestigen. De module word ook geleverd door Versatek onder de naam VX-160CE VDSL2 SFP Modem (Remote Telco Grade).

Ik heb de module ondertussen binnen en kan het volgende bevestigen:
  • De module functioneert op mijn XS4All VDSL verbinding met vectoring
  • De module functioneert in mijn Mikrotik RB2011 router
  • De module functioneert in mijn Netgear GS110TP switch
Ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om de module op andere VDSL verbindingen van KPN te testen maar ik heb op meerdere fora gelezen dat de module functioneert op het KPN netwerk. Onder andere deze post geeft aan dat het functioneert.

De beschikbaarheid van de module is momenteel niet heel geweldig. Er zijn maar een handjevol distributeurs over de wereld die deze module leveren. Verder lijkt het erop dat er distributeurs zijn die samen met Proscend wat firmware aanpassingen doen om de module geschikt te maken voor een bepaalde markt. Wat deze aanpassingen precies zijn, weet ik helaas niet. Ik heb mijn module bij Duxtel in Australië besteld en die werkt naar behoren.

Er zijn een paar webshops waar deze modules te bestellen zijn:Verder functioneert de module als een bridge tussen het VDSL netwerk en je router/switch. Aan de ene kant VDSL erin, aan de andere kant ethernet eruit. Hierdoor kun je configuraties voor glasvezel overnemen voor je VDSL verbinding. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de handleidingen van netwerkje.com direct overnemen.

De informatie over deze modules is nog erg schaars en soms moeilijk te vinden. Mocht iemand informatie weten te vinden die van belang kan zijn, hoor ik het graag, dan kan ik die bijvoegen.